Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανές - H Ουκρανία ζήτησε την αναγνώριση των ρωσικών τάνκερ ως στρατιωτικών στόχων από τον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας

Πρωτοφανές - H Ουκρανία ζήτησε την αναγνώριση των ρωσικών τάνκερ ως στρατιωτικών στόχων από τον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας
Το ασύλληπτο αίτημα του Oleksiy Kuleba προς τον IMO
Η Ουκρανία ζήτησε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) να αναγνωρίσει τα πλοία του ρωσικού «σκιώδους στόλου» ως νόμιμους στρατιωτικούς στόχους, μεταδίδουν οι Financial Times, επικαλούμενοι επιστολή του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Ουκρανίας Oleksiy Kuleba προς τον IMO.
Το σχετικό αίτημα αναφέρει ότι η μεταφορά ενεργειακών πόρων που υπόκεινται σε κυρώσεις φέρεται να συμβάλλει στη χρηματοδότηση των ρωσικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων, και ως εκ τούτου αυτού του είδους τα σκάφη δεν θα πρέπει να θεωρούνται κοινά πολιτικά πλοία.
Επιπλέον, στην απεύθυνσή του προς τον IMO, ο Oleksiy Kuleba δήλωσε ότι η μεταφορά ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία εσόδων για τον αμυντικό προϋπολογισμό της Ρωσίας.
Επισημαίνεται, ότι στις 14 Ιουνίου, οι βρετανικές δυνάμεις αναχαίτισαν το δεξαμενόπλοιο Smyrtos, τμήμα του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας, καθώς επιχειρούσε να διασχίσει τη Μάγχη.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν οι Πεζοναύτες και αξιωματικοί επιβολής του νόμου από τη εγχώρια Υπηρεσία Καταπολέμησης Εγκλήματος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης